Любопитно от страната

Хотели в и около Кърджали

При планиране на следващата си почивка в района на Кърджали, може да изберете едно от следните долу описани места за настаняване в този район. Според това, дали търсите градски хотели, хотели до язовир Кърджали, или комплекс с басейн може да избирате между различните варианти.
Когато пътувате по работа, определено ще имате нужда от хотели в Кърджали, които са с локация, удобна за вас. Често предпочитани са места за настаняване, намиращи се близо до ЖП и автогари, предлагащи паркинг или възможно най-близо до центъра на града и административни сгради.
В града има над 30 места за настаняване, който предлагат централна локация, повечето от тях имат конферентни зали, който могат да се използват за изнасяне на лекции, обучения, семинари и други. Също така голяма част от хотелите имат собствени ресторанти, предлагащи разнообразни кухни – българска, турска, европейска и други.
Определено можем да твърдим, че всички обекти могат да предложат на посетители си безплатен Wi-Fi, климатик или климатизация в помещението за настаняване, тераса или балкон, както и собствен санитарен възел.
В последните години все повече се увеличава тенденцията за съчетаване на полезното с приятното и хотелиерите следват това. Голяма част имат SPA или уелнес зона, както и различни басейни – вътрешни, външни, детски, отопляеми.
Тези от вас, които търсят местенце в този район, предлагащо спокойствие далеч от шума на градската среда предлагаме да се запознаете с хотелите до язовир Кърджали. Тук се предлагат спокойствие, чист въздух и красива гледка към природата и водите на язовира.
Едно такова място е http://glavatarski-han.com/, намиращ се в село Главатарци. Това е хотелски комплекс, предлагащ лукс, уникална архитектура и незабравима почивка. Едни от основните акценти на територията на обекта са първокласния СПА център, 4 басейна, два от който детски, външно джакузи, изискан ресторант, пиано бар, дизайнерски помещения за настаняване и мултифункционална зала. Тя е подходяща за всякакъв вид събития.

Хотел Емберли Лозенец

Лозенец е един невероятен летен курорт, който е любима дестинация на много почиващи, както български, така и чуждестранни туристи. Това е така, защото Лозенец, не е като комерсиалните големи Черноморки курорти, при които има много шум и навалица от почиващи.

Когато става въпрос за хотели с басейн в Лозенец, определено се споменава името на Апартхотел Емберли. Това е едно прекрасно място за лятна ваканция, което е любимо на не малък брой туристи. Тези които всяка година идват тук са страшно много.

Едно от любимите неща на почиващите в Емберли е разстоянието до плажа, което е 300 метра, дистанция, която е задоволително близо и същевременно достатъчно далече, за да осигури необходимото спокойствие. Също така в комплекса ще намерите просторни зелени площи и голям плувен басейн, който разполага с детска секция за малките посетители.

Около басейна в хотела има достатъчен брой шезлонги и чадъри, които да поемат желаещите да се излежават на спокойно място, без да се притесняват от големите вълни, пясъка или шума на плажа. Голямо удобство е бара при басейна, от където може да се сдобиете с разхладителна напитка в горещите часове на деня или лека храна.

За семействата с деца, освен детска секция в басейна е осигурена и площадка за луди игри и забавления. Там има люлки и съоръжения за катерене, които имат сертификат за безопасност. Те са разположени в самия комплекс и са монтирани върху мека гумирана противоударна настилка, за да може родителите да са максимално спокойни за децата си.

Много са предимствата на летния курорт Лозенец. Туристически погледнато селото се развива с всеки изминал ден все повече и повече и предлага много добри условия за почиващите. Има голям избор от хотели и други места за настаняване, както и заведения за хранене и питейни заведения и барове. Изберете тази дестинация и това място за нощувка и ще прекарате една незабравима морска ваканция.