Начална страница

Курортът Албена в североизточна България, на 12 километра от Балчик и на 30 километра от Варна. Плажната му ивица се простира на 5 километра и ширината и е 150 метра. Албена е наречена на героиня на българския писател Й. Йовков, дарена според творбата му с изумителна красота.

Хотелите на Албена са разположени така, че имат изглед към бряга на морето и събират максимално лъчите на слънцето. Те са основно посещавани от чуждестранни туристи прекарващи почивката си на българското Черноморие.

Албена е много добър за семейни почивки, поради относителното спокойствие сравнено с големите курорти по нашето черноморие. Само на 10 км от курорта се е Ботаническата градина на Балчик където могат да се видят растения които са уникални, както и известният архитектурно-парков комплекс Дворецът бил в зората на 20 век е бил резиденция на кралицата на Румъния – Мария. Албена е построен близо до природния резерват Балтата където можете да се насладите на горския пейзаж и атмосфера.

В село Оброчище намиращо се близо може да се види крепост от османско време запазена добре. Село Кранево също е близо до курорта. Кранево се слави с римската си крепост и с привлекателните за туристите минерални извори. Крайбрежната ивица между Кранево и Албена е изключително живописна гледка със стръмните си скали над морето.

Курортът Албена има три къмпинга – „Албена”, “Екзотика” и “Интернационал”, които имат големи ресурси за прием на туристи решили да прекарат почивката си в този спокоен район.

Любителите на спорта ще открият в Албена има много тенис кортове, ресторанти с вечерни и нощтни програми, барове, детски площадки, казино, игрище за голф и басейни. Можете да наемете автомобил, колело, лодка, катер, яхта, джет или водно колело или да излезете на приятна езда с кон.

Ежегодно се организират събития като авто рали “Албена” в началото на месец май, фестивал на телевизионните програми “Златната антена”, фест за песни и танци от народното творчество от Добруджа през август, състезание по бридж през юни, състезание по плажен волейбол в месеците юни-юли, а през Албена минава и регата кяото се провежда всяка година. През летният сезон голям брой хотели в Албена предлагат изгодни ранни записвания и резервации.

Хотелите в Албена предлагат 3 прекрасни Wellness и Spa центъра, всеки от тях със свое собствено очарование и облик. Тези комплекси ще Ви накарат да почувствате пълноценно Spa преживяването, заедно с професионалните грижи и индивидуално обслужване.

Благодарение на благоприятното съчетание на специфичен микроклимат и релеф района има UV лъчене с биологична активност полезна за здравето, слънцереене от май до октомври, въздухът е с благоприятно за здравето количество на йод което се съдържа, флуор, бром, а топлото море и чиста екологично среда заедно с останалите фактори са прекрасна предпоставка за релаксираща и здравословна почивка в Албена.

 

Back to top button
error: Content is protected !!