Други ЗабележителностиЗабележителности

Велинград столица на СПА центъра в България

Има ли моменти в живота, в които ви се иска да се поглезите, да избягате накъде по-далеч от шумния град, в който живеете и да се полюбувате на природа, забележителности и всичко това да е съпроводено с множество екстри и луксозни условия на СПА хотели, лечебни процедури, релаксиращи центрове и т.н.

Велинград място, където се сливат история, култура, забележителности, различни видове туризъм, възможност за СПА релакс и безкрайно много забавления за гостите на града. Много от известните Спа хотели във Велинградпривличат посетителите и сами по себе си

Тук може да отседнете в модерни и луксозни хотели, вили, къщи за гости; да се отдадете на едноседмична почивка придружена от СПА лечебни и заздравителни процедури; любителите на туризма могат да обходят множество маршрути и местности в околията, а за почитателите на лов и риболов могат да прекарат приятни минути в риболовен туризъм.

За любителите на исторически туризъм, може да се види крепостта Цепина, Момчиловата крепост останала от средновековието и още редица паметни места, пещери и други. За почитателите на поклонническия туризъм не са малко църкви, храмове, параклиси и старинни манастири, датиращи от минали векове.

В град Велинград климата е благоприятен, планински. Лятото се характеризира с прохладни дни, а зимата е мека и продължителна. Валежите са малко и краткотрайни, а снежната покривка се задържа не се задържа повече от 150 дни.

От гледна точка на водния ресурс Велинград разполага с реки и карстови минерални извори. Чепинската река е основен източник, а след нея с важно значение са притоците са Луковица,Грънчарица, Лепеница, Требетущица и Мътница.

Язовирите в района на Велинград предлагат разнообразна природна среда и микроклимат, които допринасят за привлекателността на ландшафта.

Велинград е известен като центъра и столица на СПА процедури поради богатото многообразие от хидротермални находища. Сред минералните извори са открити 80 на брой. Всичко, наред с мек климат и прекрасна природа дава голямото богатство на града. Велинград е сред най-големите балнеологични курорти в България. Известен е като “СПА столицата на Балканите”. Във Велинград  има десетки модерни СПА центрове и хотели, лечебници, санаториуми. Всички те предлагат и работят за комфорта на посетителите на града като предлагат най-съвременни, модерни и луксозни условия за изкарване на незабравими почивни дни в курорта.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!