Любопитно

Почивка през всеки сезон в Цигов чарк

Курортният комплекс Цигов чарк се налага все повече като предпочитана дестинация за почивка в планината. Удобното му местоположение – само на час и половина с кола от двата най-големи града у нас и разположението му на яз. Батак в Западните Родопи привлича туристи, които желаят да се насладят на девствена природна красота и спокойствие.
За зимния сезон курортът разполага със 1,5км. дълга ски писта и лифтове, а също така и с около 20км. трасе за ски бягане. През лятото, Цигов чарк може да се похвали с много слънчеви часове, и въпреки това сравнително прохладно време, защото се намира на над 1000м. надморска височина. Природата пък е най-красива през пролетния и есенния сезон. В близост има средновековна крепост, уникална пещера на три етажа, планински върхове, подходящи за походи, а също и природни резервати.
Въпреки повишения интерес към него, курортът все още не е претрупан с луксозни хотели и бетон – напротив, преобладават по-малките хотели в Цигов чарк, а също така и вилните селища. Освен това в повечето случаи те не са залепени едни за други, а са разпръснати по брега на яз. Батак.
Около язовира се предлагат различни развлечения – риболов, разходка с лодка, водно колело. Има и малко островче, което допълва красотата на курорта. Не липсват заведения за хранене, но не се набляга на нощните забавления.
В Цигов чарк ходят най-вече двойки и семейства, приятелски компании, фенове на риболова и други. Най-пълен курортът е по празниците – Великден, Свети Валентин, Коледа и Нова година, 8-ми декември и други.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!