Други ЗабележителностиЗабележителности

Светослав Кантарджиев и историческите ни паметници

Опитваме се да развиваме туризъм по Черноморието ни. Вече забелязваме обаче колко неприятен е фактът, че по-голямата част от чуждестранните туристи в България са утайката на обществата в по-богатите европейски държави – и идват тук за да консумират свободно алкохол и да „купонясват“ , което много често за съжаление означава да направят някоя друга беля. Този тип туристи не са и от най-платежоспособните.
За да се прекрати това, България трябва да спре да се рекламира само с евтините си хотели и морето, но и с културата и историята ни – както бе казал Светослав Кантарджиев – учредителят на фондация Мизия – „Имаме толкова много какво да предложим и с какво да се похвалим на по-претенциозните туристи, а се задоволяваме и демонстрираме толкова по-малко“. Според него културно-историческото ни наследство, ако го пазим, реставрираме и представим по един по-добър начин може да привлече качествено по-различни туристи, които ще идват тук не само за да почиват на морето „All Inclusive”, но и да разгледат и научат повече за България, историята, бита и културата на народа ни през вековете.
Съгласни сме със Светослав Кантарджиев, ние също като хора, които са разгледали голяма част от забележителностите на страната ни смятаме, че родината ни има много повече какво да предложи от това в момента. Силно се надяваме, че новият ни туристически бранд ще бъде по-полезен в това отношение и ще успее да покаже истинската стойност на страната ни, което от своя страна ще привлече и по-интелигентни и по-платежоспособни туристи.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!