Други ЗабележителностиЗабележителности

Варненският делфинариум

Варна е третият по големина град в България и ежегодно е посещаван от множество туристи не само заради излаза си на Черно море, а заради и множеството забележителности, които се намират във града и в близост до него. Една от задължителните за посещение атракции на града е Варненският делфинариум.
Варненският делфинариум е единствен не само в България, но и на Балканския полуостров. Открит е на 11 август 1984 година в северната част на морската градина като цялата сграда е от алуминий и стъкло и представлява куб с размери 30 х 30 метра и височина 14 метра. Басейните, единият от които е с размери 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, а другия по малък с дълбочина 3 метра се пълнят с вода от Черно море. Помпената система извлича вода на 160 метра от брега, където водата е най-чиста и се преработва преди да стигне до басейните. Около басейните има амфитеатрално разположени трибуни с общо 1200 места, от където може да се насладите на представленията. Делфинариума разполага и с кафе-сладкарница, от където също може да се насладите на морските бозайници благодарение на специален прозорец към басейна, а от терасата на сладкарницата се открива невероятна гледка към целия варненски залив.

При посещение на града не забравяйте да посетите тази атракция на града, защото срещата с обитателите на Делфинариума е вълнуваща, трепетна и изпълнена с незабравими емоции.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!