Забележителности АлбенаЛюбопитно

Свежестта и красотата на Албена

Има места, които и в двадесет и първи век будят възхищение и преклонение пред могъщата сила на природата. Едно такова място е Резерват Балтата, до курорт Албена.

Лазурно чисти води, морска шир и удобствата и лукса, на които един от българските курорти са способни. Хотели в Албена са незаменима част от вълнуващата почивка на всяко българско семейство. През целия летен сезон те са с широко отворени врати за своите гости от България и чужбина, а тази традиция да предложат само най-доброто ги прави едни от най-добрите в страната.

Това, което може да си позволи съвременният динамичен човек е почивка на красиво място, но пълния релакс и комфорт няма да са така завършени, ако не са съчетани с красотата на местността и удобствата, с които е свикнал. Ето, защо изцяло на разположението на своите гости, курортен комплекс Албена предлага разнообразие от хотели, малки семейни хотели и пищни петзвездни хотели, които се съревновават за вниманието на туриста. Въпреки всичко тази затворена общност от край време е изградило славата си и е асоциирано с атрактивност, стил, класа и модернизъм.

В региона на Албена могат да се видят както природни феномени, така и чудни творения на човешката ръка. Недалеч от него са други известни морски курорти, всеки, от които предлага не по-малко любопитни, атрактивни и впечатляващи картини. Такава е Ботаническата градина в Балчик, намиращ се само на 4 км. от Албена, Дворецът, устието на река Батова и много други. Богат на лонгозна гора и славещ се с единствената по рода си такава резерват Балтата е смятан аз идентично място на територията на цяла Европа. В местността има още много красиви забележителности, скалисти брегове, природа и чист въздух.

Интересна е гледката на устието на реката, която се влива два пъти в годината в морето. Това прави зрелището меко казано неповторимо и обаятелно, а възможността да бъде видяно от туристите на Албена засилва това усещане.

По свое му лонгозните гори на Балтата са на не повече от 50 години, но това не ги прави по-малко красиви и привлекателни. Десетки видове дървета, храсти и вечнозелени треви осигуряват красивата покривка и свежият въздух в региона на Албена.

Растителността в тази част на Българското черноморие не е единственото, което може да впечатли и да остави незабравими спомени за гостите на курорта. Тук могат да се видят редки животински видове и представители на царството на птиците.

В случай, че в представата ви за незабравимо лято е една подобна картина, то хотели в Албена са на разположение по всяко време, за да бъдат направени резервации и за да е почивката ви действително вълшебна.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!