Забележителности АлбенаЛюбопитно

Кранево

Северното ни черноморие е леко позабравена дестинация от родните туристи, но не и от съседите ни румънци. За тях е любимо, леснодостъпно и предпочитано заради спокойствието и цените място. Ако ви е oмръзналa все една и съща лятна почивка всяка година, то със сигурност можете да преоткриете прекрасните кътчета на североизтока. И макар там летния сезон да започва малко по-късно,то той по нищо не отстъпва на останалаtа част от морската ивица на България. Дори предлага определени предимства като по-спокойна атмосфера и ниска концентрация на летовници, което дава възможност за усамотена и отдалечена от шумотевицата почивка.

Там на северният бряг на Черно море в пределите на община Балчик се намира китното малко селце Кранево или както е известно със старото си име Екрене. Това климатолечебно място е разположено на самия бряг и само на 2 километра от курорта Албена.  Плажовете са обширни, посипани със ситен светъл пясък и много чисти и поддържани. За любителите на дългите плажни разходки се открива възможността да правят своите преходи по ивицата, която свързва двете населени места. И така, ако сте отседнали в някой хотел на плажа в Кранево съвсем неусетно може да се пренесете в Албена за сутришно кафе или фреш!

Постоянно пребиваващите жители на Кранево са малко – едва около 1000 души. Атмосферата наоколо е тиха и спокойна и предлага релаксираща далеч от градския шум почивка. Същевременно в селото нищо не липсва – има добре заредени целогодишно работещи хранителни магазини, кафенета и ресторанти, дори ледена пързалка и конна база. През летния сезон разбира се оживява района и врати отварят дискотека и денонощни плажни барове.  Любителите на нощния живот и забава също са обезпечени с места за развлечение. Те могат да съчетаят времето за забавления с поспиване удобно в климатизирана си стая с гледка море в някой хотел на плажа в Кранево. Звучи идилично, но лесно може да се превърне в истина.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!