Любопитно

Тайните кътчета на София или местата, за които мнозина не знаят

София е прекрасна. Пълна е с любопитни места и малки улички, които крият древна история. Именно те правят столицата толкова красива. Днес ви разказваме за 5 по-малко известни места, които можете да посетите. 

Style by L’amore

Започваме с едно място, което сякаш е излязло от списание. Говорим за цветарския бутик на ул. Шипка. Освен с добра локация, мястото впечатлява със свежи и красиви цветя. Няма как да минете от там и да не се спрете. Магазинът е обсипан с цветя и със сигурност ще привлече вниманието ви. Красивият му екстериор го прави много подходящо място за снимки. Пищната витрина ще е страхотен фон на вашите кадри. Спрете се за момент и отделете време за кратка фотосесия. След това може да се отправите към Докторската градина или парка “Заимов” за кратка разходка. Ако пък посещението ви на града е свързано с работни ангажименти, най-добре отседнете в хотел до центъра в София

Къщата с бръшляна

Друго цветно кътче в София е Къщата с бръшляна. Ако сте се разхождали в Лозенец, със сигурност сте я забелязали. Няма как да не ви е направила впечатление. Тя се откроява на фона на останалите сгради. Отдалеч се вижда зеленият бръшлян, налазил по стените ѝ. Носи усещане за горска мистичност и приказност. Гледайки я, със сигурност ще се сетите за приказките, които са ви разказвали като деца. Точният адрес, на който може да я откриете, е ул. Цанко Церковски 43. 

Спирката на ул. Вишнева

В Лозенец се намира и друго любимо наше място. Въпреки че е познато на много софиянци, нямаше как да не го включим. Това е едно от китните места в София, които си заслужава да видите. Хванете трамвай номер 10 и слезте на спирка номер 1880 – ул. Вишнева. Пред вас ще се разкрие малка къща, която пази много истории. Според някои легенди къщата е била използвана за ловна вила на цар Борис III. Други разказват, че на това място неговата съпруга се е срещала тайно с млад кавалерист. Едно е сигурно. Мястото е изключително красиво.

Улица “Малко Търново”

Неслучайно отреждаме специално място и на тази улица. Това е най-късата пешеходна улица в столицата. Дължината ѝ е едва 60 м, но има дълга история. Под стълбите ѝ има останки на над 4500 години. Днес стълбите са предпочитано място за фотосесии. Може да се изкачите на стъпалата и вие, и да си направите интересни снимки. 

Дом на виното

Сигурни сме, че с това място ще зарадваме всички любители на гроздовата напитка. Домът на виното се намира в близост до площад “Руски паметник” на центъра. Добрата новина е, че освен на автентична атмосфера, може да се насладите и на различни видове вина. В избата се организират специални дегустации, водени от енолози. Тук се пазят над 150 вида вина и спиртни напитки. Някои от тях са на над 70 години.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!