Други

Плажна мода 2022 – топ тенденции при банските

Купувате ли си бански всяка година? А знаете ли, че за една година ластикът в банските отчасти губи своята еластичност. Това може да доведе до неприятни моменти.


Модата не се изменя само при банските. Тя се актуализира за всеки сезон, всяка година. Да, случва се някои тенденции да се запазят до следващото лято. Тенденцията от 2021 година за цял бански костюм и бански костюм с висока талия се запазва и през 2022 година. Тоест ако миналата година сме си купили цял бански, тази имаме възможност да си купим и такъв с висока талия. Запазването на тенденциите позволява да опитаме различни типове плажно облекло.


Типовете бански за 2022


Целият бански е за дами, имащи несъвършенства, които трябва да прикрият. Освен за тях, банският е подходящ и за по- срамежливите от нас. С течение на годините скучният и прикрит бански става все по- разчупен. Появиха се тюлени елементи, изрязване в областта на талията, изчистен гръб, добавени връзки. Макар и да не е най- добрият избор за събиране на равномерен тен, този бански ще ни накара да изпъкнем на плажа.


Бански с висока талия. Тенденцията се запазва и тази година. Предимствата на този тип бански:

  • Прикрива коремчето;
  • Подчертава женските извивки;
  • Издължава крачетата;
  • Оформя дупето.


Бански с долна част тип прашка- за смели млади дами, които не се притесняват да подчертаят извивките на тялото си. Недостатъкът на този тип бански е, че не е подходящ за всяка структура. Предимствата са, че се събира тен върху по- голяма част от тялото.


Цветове и текстури

  • Плетени бански (силно открояващи се сред останалите);
  • Бански от лъскав плат (подходящи за почти всяка структура на тялото);
  • Кадифени бански.

За мъжката аудитория- Цветови тип райе , камуфлаж или семпъл едноцветен бански.

За най-малките- подходящи са щампи на любими анимационни герои, райе , плодове и др.


Освен бански

Разбира се, за една почивка само банският костюм не е достатъчен. Някои от ресторантите по плажа не допускат на масите си клиенти по бански. Тук на помощ идва пареото. Леко, ефирно и прикриващо. Подходящо както за отиване на плаж, така и за връщане в хотела след това.


Много важен и необходим аксесоар- плажна хавлия. Удобството и хигиената са на първо място. Хавлията предпазва от полепване на пясък по тялото, ако избора ни е да легнем директно на плажната ивица. От хигиенна гледна точка, хиляди хора годишно имат допир до шезлонгите. И най- основната функция на хавлията всъщност- да подсушава.


Плажната шапка предпазва както главата, така и лицето. Доказано е вредното въздействие на продължителното излагане на слънце. Без слънцезащитни продукти и предпазващи аксесоари кожата остарява видимо по-бързо. Освен защитната си функция, шапката е и аксесоар.


И все пак за какво му е бански на човек, ако няма къде да го облече. Избирането и покупката на бански костюм е обвързана с идеята за морска ваканция и не на последно място- избор на хотел. Големите хотели обикновено разполагат със собствен басейн. Почти всеки хотел на морето, разположен на първа линия, поддържа и част от плажната ивица. Вижте тук.

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!