Любопитно

Почивка във вили на Цигов чарк – защо не?

Цигов чарк е любимо място за отдих на мнозина. Мястото е чудесно за една спокойна и релаксираща почивка. Изберете настаняване във вили на Цигов чарк и ще може да се насладите на красотата на природата. Курортът се намира на югозападния бряг на прекрасния язовир “Батак”, който с гордост може да кажем, че е шестият най-голям в България. Или с други думи, на близо 1000 м надморската височина в Западните Родопи.


Има много причини защо да изберете вили на Цигов чарк за вашата следваща почивка. Ето някои от тях:

  • Неповторима природа – Родопите са известни с красивите си гори, реки и язовири. Крият много тайни и разказват винаги вълнуващи истории. Цигов чарк е идеалното място за любителите на природните хубости. Гледката към и от язовир “Батак” е вълшебна. 
  • Разнообразни активности – За всички, които обичат приключенията и забавленията на открито, се предлагат интересни възможности. Може да опитате риболов или разходка с корабче. А защо не и двете. Опитайте колкото може повече неща, за да се върнете от почивката заредени и с истории за разказване. 
  • Спокойствие и уединение – Ако търсите място, където да се отпуснете, да се откъснете от стреса на градския живот, да откриете тишина, няма по-подходящо място от планината. Вилите ще ви предоставят възможност да разполагате с времето си както сметнете за добре, без да трябва да се съобразявате с програма на хотела или други гости. 


Недалеч от Цигов чарк се намират Батак и Велинград. Има места, които всеки българин трябва да посети поне един път в живота си. Историческия град Батак е едно от тях. Църквата “Света Неделя” е символ на героизма и трагизма на Априлското въстание и населението. Във Велинград и около него също има красиви места, които си струва да бъдат опознати отблизо. 


В обобщение, Цигов чарк е за всички, които търсят спокойствие, приключения и красива природа. Не се колебайте да посетите планинския курорт, да посетите интересните забележителности в района и да се насладите на уютната атмосфера, която само планината може да ви предложи. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!