Други

Чао, лято… Здравей, есен!

Само преди броени дни приветствахме астрономическата есен. Настроението ни обаче все още е лятно. Мислим за всичко хубаво, което изживяхме това лято. За посрещнатите изгреви, за споделените емоции, за сладоледа, който спирахме да броим след втория. Може би лятото беше толкова хубаво, защото заложихме на хотел Златни Пясъци All Inclusive. А може би и защото споделихме преживяванията с любими хора.


И докато есента чука на вратата, ние решихме да си направим една кратка равносметка за отиващия си сезон.


Сложихме си новите дрехи и бански. Пихме много вода и коктейли, че нали знаете какво казват – хидратацията е важна. Плувахме в морето. Казвахме “здравей” на деня, като се радвахме на първите слънчеви лъчи на плажа. Ходихме по концерти и фестивали. Забавлявахме се. Смяхме се. Дните неусетно се превръщаха в нощи. Усвоявахме нови умения. Опитахме плажен волейбол. Гмуркахме се. Изследвахме морския свят. Правихме си фотосесии на плажа. Запечатахме емоциите от прекараното време.


И неусетно дойде есента. Сезонът на промяната. И какво друго да направим, освен да я поздравим. Здравей, есен. Здравей, сезон на ябълките и тиквите. Здравей, време на топли напитки пухени завивки. Време е да заменим банския костюм с меки пуловери, коктейлите с горещ шоколад и чай, а разходките на плажа с разходки сред природата.


Съвсем скоро зелената премяна на дърветата ще отстъпи място на пъстроцветен килим от паднали листа. Жълти, оранжеви, червени листа ще покрият всичко наоколо. Слънцето ще се прокрадва все по-рядко, а вместо това небето ще бъде покрито с меки облачета. Прохладни ветрове ще ни карат да извадим есенните дрехи от гардероба, а дъждовете ще ни напомнят за себе си все по-често.


Дните ще станат по-късни, вечерите сякаш ще настъпват по-бързо. Но това може да е само още един повод да прекараме време в компанията на любимите ни хора. Да направим пуканки, да си пуснем филм, който отдавна искаме да гледаме, да се сгушим заедно под завивките.


Чао, лято! Благодарим ти за хубавите емоции.
Здравей, есен! Бъди прекрасна.

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!